Talajtani Vándorgyűlés

2018. szeptember 4., 9:26

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara adott helyet a Magyar Talajtani Társaság kétévente megrendezésre kerülő vándorgyűlésének 2018. augusztus 30. és szeptember 1. között.

A szervezésben és lebonyolításában a MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete, a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (SZBKI) és a TTK Földrajzi és Földtudományi Intézete vett részt.

A vándorgyűlés témája, a helyi borvidékekhez kapcsolódóan, az ültetvények víz- és tápanyag gazdálkodása, illetve a talajvédelem volt. A résztvevők augusztus 29-én az SZBKI területén, szeptember elsején a terepi napon pedig a Villányi-hegységben és a Baranyai-dombságon található talajokkal ismerkedhettek meg. A vándorgyűlésre összesen 253 résztvevő regisztrált és 154 szakember vett részt előadóként. A PTE TTK kutatómunkája elismeréseként a kar Természet- és Környezetföldrajzi tanszéken dolgozó Nagy Gábor és munkatársai (Dezső József, Rok Ciglič, Pirkhoffer Ervin és Czigány Szabolcs) által készített poszter a Talajfizika és Biodiverzitás kategóriában a szakmai közönség szavazatai alapján 1. helyezést ért el.

Az UNIV TV beszámolója az eseményről:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben