Megalakult az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottsága

2021. február 25., 11:38

2021. február 18-án tartotta alakuló ülését a Magyar Tudományos Akadémia elnöke által életre hívott Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság (FFEB).

Az ülés karunkat is érintő momentuma, hogy a tagok között olvashatjuk Dr. Kemenesi Gábor, a PTE TTK Biológiai Intézet adjunktusának, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoport munkatársának nevét.

A Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság az Akadémia 2019-ben megújult küldetésének értelmében fő célkitűzéseként azt jelölte meg, hogy környezetvédelmi ügyekben hosszú távon a nemzet tanácsadója szeretne lenni.

Dr. Kemenesi Gábor

„Az emberiség olyan korban él most, amely számos, egyre látványosabb kihívással állítja szembe jelenlegi életformánkat. A járvány csak az egyik a hosszú sorban és minden bizonnyal nyomot fog hagyni, de talán segít megérteni a megoldásra váró problémák komplexitását is.

Rendkívül megtisztelő, hogy az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottságába kaptam meghívást. Ám koránt sem büszkeségből osztom ezt most meg, hanem azért, hogy jelezzem: mindannyiunkra vár feladat a fenntartható jövő eléréséhez.

Hallgassunk a tudományra, hallgassunk a tudósokra és sose feledjük: felelősek vagyunk egymásért, a közös jövőért és ezáltal magunkért is.” – foglalja össze a hír kapcsán Kemenesi Gábor.

Megbízatásához sok sikert és eredményes munkát kívánunk!

Forrás: MTA

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben