Magyar Földtudományi Szakemberek 13. Világtalálkozója

2017. augusztus 23., 11:56

A PTE Természettudományi Kara adott otthont a „Bányászat és környezetvédelem – harmóniában” témájú konferenciának augusztus 16-20. között.

A Magyarhoni Földtani Társulat 1996 óta szervezi meg a magyar földtudományi szakemberek világtalálkozóját, a HUNGEO-t., ez alkalommal a jubileumi év keretében látta vendégül Karunk a világ minden részéből hazalátogató és a honi kutatókat.

A rendezvény a HUNGEO hagyományaihoz híven egynapos előkirándulással kezdődött, csütörtökön zajlott le a sajtótájékoztató és a plenáris ülés. Ezután került sor a szekció ülésekre, majd a hétvégén a résztvevők kétnapos kirándulást tettek a Mecsek és a Villányi-hegység tágabb környezetében.

A rendezvényre öt országból (Ausztrália, Magyarország, Nagy Britannia, Románia, USA) csaknem száz regisztrált szakember és több mint egy tucat vendég volt hivatalos. A félszáz szakmai előadást két napon keresztül három szekcióban és egy plenáris ülésen hallgatták és vitatták meg az érdeklődők. Az előadások a földtudományi szakterületek csaknem teljes spektrumát felölelték. Különösen nagy hangsúlyt kapott a bányászat és kör¬nye¬zetvédelem, a nemzetgazdasági fenntartható fejlesztés nyersanyag kutatási és felhasználási össze¬függéseinek valamint a klímaváltozással kapcsolatos kérdések tudományos igényű bemutatása.

Az UNIV TV beszámolója az eseményről:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben