Dr. Budai Tamás a Magyarhoni Földtani Társulat elnöke

2018. március 26., 12:25

Az idén 170. évét betöltő Magyarhoni Földtani Társulat 2018. március 21-én tartott tisztújító közgyűlésén Budai Tamás geológust, a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének egyetemi tanárát választotta meg elnökévé.

Dr. Budai TamásBudai Tamás térképező geológus, 1982. óta kutatja a Dunántúli-középhegység földtani felépítését. MTA doktori disszertációját 2006-ban védte meg. A Pécsi Tudományegyetemen 2008. óta oktat, elsősorban földtörténetet, rétegtant és Magyarország földtanát. 2010-ben habilitált, és 2011-ben nevezték ki a kar egyetemi tanárává.

Az 1848-ban Videfalván megalakult Magyarhoni Földtani Társulat alapvető feladatai a földtan és rokontudományai művelésével foglalkozó szakemberek összefogása, tudományos és gyakorlati továbbképzésük segítése, a tudományos eredmények bemutatása, terjesztése, publikálása, a kapcsolódó kulturális örökség ápolása, megőrzésének elősegítése, valamint a szakmai és közösségi érdekképviselet. A Társulattal a PTE TTK 2014-ben együttműködési megállapodást kötött.

2017. augusztusában a PTE Természettudományi Kara adott otthont a Magyar Földtudományi Szakemberek 13. Világtalálkozójának, melyet a Magyarhoni Földtani Társulat 1996 óta szervez meg HUNGEO néven.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben