Állami kitüntetést kapott több munkatársunk a nemzeti ünnep alkalmából

2021. március 16., 17:36

A járványügyi intézkedések a 2021. március 15-ei eseményeket is befolyásolták. Az állami kitüntetéseket nem adták át, csak a díjazottak névsorát hozták nyilvánosságra a Magyar Közlöny 2021. évi 42. számában. A kitüntetettek között szerepel – a PTE több munkatársa mellett – két kollégánk, egyetemünk rektora, valamint a Szentágothai Kutatóközpont elnöke is.

Dr. Miseta AttilaÁder János köztársasági elnök Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott: a pécsi orvos- és egészségtudományi képzések, illetve a laboratóriumi medicina fejlesztése, valamint a helyi betegellátás hatékonyságának növelése érdekében végzett kimagasló, példaértékű szakmai tevékenysége elismeréseként dr. Miseta Attila János, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem rektora, az Általános Orvostudományi Kar Laboratóriumi Medicina Intézetének igazgatója, egyetemi tanára részére.

Dr. Korpa CsabaA köztársasági elnök Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott: az elméleti magfizika területén folytatott kutatói munkája, valamint a pécsi egyetemi elméleti fizikai oktatás fejlesztésében és a tanárképzésben vállalt jelentős szerepe elismeréseként dr. Korpa Csaba mérnök-fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikai Intézete Elméleti Fizika Tanszékének egyetemi tanára részére.

Dr. Hegedüs TiborA köztársasági elnök Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott: nemzetközileg is elismert asztrofizikai kutatásai, oktatói és tudományos közéleti tevékenysége, valamint a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiára készülő magyar középiskolások felkészítésében vállalt szerepe elismeréseként dr. Hegedüs Tibor fizikus, csillagász, a Szegedi Tudományegyetem Bajai Obszervatóriumának igazgatója, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Fizikai Intézete Csillagászati Tanszékének vezetője, tiszteletbeli egyetemi docense részére.

Tamasikné dr. Helyes ZsuzsannaValamint az új mechanizmusú gyulladásgátló és fájdalomcsillapító gyógyszerek fejlesztése érdekében végzett, nemzetközileg is elismert kutatói munkája, valamint kiemelkedő színvonalú oktatói tevékenysége elismeréseként Tamasikné dr. Helyes Zsuzsanna klinikai farmakológus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének egyetemi tanára, a Szentágothai János Kutatóközpont elnöke részére.

Munkatársainknak és minden díjazottnak szívből gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk!

Forrás: UnivPécs

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben