A térinformatika nemzetközi napja - 5. GIS day a TTK-n

2017. november 17., 12:21

November 15-én került sor a Karunk Földrajzi Intézete által rendezett GIS day-re, immár ötödik alkalommal. A rendezvény idén is nagy sikert aratott, 209 fő regisztrált az eseményen, így a tavalyihoz képest újra rekordot döntött a részvétel.

A szakmai előadásokon vállalkozások, cégek munkájával ismerkedhetett meg a hallgatóság. A földméréstől kezdve a 3D modellezésen, statisztikán, növénytermesztésben alkalmazható térinformatikán át a közönség hallhatott fotogrammetriai mérésekről, atomerőmű-beruházás során alkalmazott földtani térinformatikáról, valamint bepillantást nyerhetett egy térinformatikával foglalkozó startup cég munkájába is.

Legnagyobb létszámban természetesen a PTE TTK képviseltette magát, de több középiskola diákjai is jelen voltak, így a pécsi Janus Pannonius és CR Nagy Lajos Gimnáziumból, a Pollack Mihály Szakközépiskolából és a gyönki Tolnai Lajos Gimnáziumból érkeztek érdeklődő fiatalok. A Magyar Honvédség mellett az egyetem több karának munkatársai és 21 vállalkozás is megjelent a rendezvényen.

Reméljük, hogy a következő években hasonlóan sikeres lesz a konferencia.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben