A Szentágothai Szakkollégium önálló kiállítása a budapesti Hagyományok Házában

2018. április 3., 11:17

Március 28. és április 25. között a budapesti Hagyományok Házában is megtekinthetőek a TTK Szentágothai Szakkollégium tojáshímző szakosztályának munkái.

A Szentágothai Szakkollégium hímes tojás festő körbe várta az érdeklődőket, ahol középiskolás diákok sajátíthatták el a hagyományos tojáshímzés csínját-bínját. A több hónapon át futott programnak nem titkolt egyik célja a tehetséges fiatalok Pécsi Tudományegyetemre vonzása volt. Dr. Hatvani Zsolt, a szakkollégium igazgatója szerint a mai, főleg angol nyelvű és globális formanyelvű világunkban a nemzeti nyelvi kifejezéstár és formakincs megőrzése és életben tartása fontos feladat. A kulturális örökségünk megőrzését célzó “Hímes tojások” című projektet a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A Szakkollégiumban szervezett tojáshímző szakosztály munkáit először márius 1. és 23. között a pécsi Szentágothai Kutatóközpont előerében kiállításon mutatták be. A tárlaton a diákok által készített legszebb darabok, Tékus Emese TTK TO ügyvivő szakértő és Szentpéteri József címzetes egyetemi tanár alkotásai mellett a pécsváradi Ömböli Béláné Annuska által készített hímes tojásokat is megcsodálhatták az érdeklődők.

A kiállítás március 28. és április 25. között a budapesti Hagyományok Házában lesz látható, a Fő utca 6. szám alatti kiállító teremben. A kitűnő visszhangú budapesti megnyitón beszédet mondott Dr. Szili Katalin és dr. Gábriel Róbert dékán is.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben