9 %-kal többen választották a TTK-t idén, mint 2020-ban!

2021. március 22., 17:03

A felvi.hu adatbázisában már elérhetőek azok a friss statisztikák, melyek a 2021 szeptemberében induló képzésekre, elektronikus formában benyújtott jelentkezések adatait tartalmazzák.

Pécsi Tudományegyetemre jelentkezők száma az országos átlagnál is magasabb mértékben, 18%-kal nőtt, ami azt jelzi, hogy tovább erősödött a bizalom Magyarország első egyeteme iránt. A kari jelentkezési számok is növekedtek, a Természettudományi Karra 9 %-kal többen jelentkeztek idén a 2020. évi felvételi eljárásához képest, ebből 478-an első helyen jelölték meg valamelyik képzésünket. A karunkon meghirdetett mesterképzésekre összesen 179 fő jelentkezett.

Legszimpatikusabb képzésünk a programtervező informatikus, magyar nyelvű, államilag finanszírozott képzési formában, melyre 295 diák jelentkezett, közülük 101 fő első helyen jelölte azt. Ezt követi a biológia szak, szintén magyar nyelven, államilag finanszírozott formában, amelyre összesen 243-an jelentkeztek. A jelentkezők száma alapján a gazdaságinformatikus lett a harmadik legszimpatikusabb képzésünk, melyet 164 fő jelölt meg. Nem sokkal marad le mögöttük a sportszervező képzésünk 125, valamint az edző szakunk 92 fővel.

A jelentkezési számok megerősítenek bennünket abban, hogy a pécsi természettudományi kar képzési kínálata továbbra is népszerű a jelentkezők körében, a benyújtott jelentkezések 9 %-os növekedését ráadásul a pandémia ellenére sikerült elérnünk.

A jelentkezési sorrendet módosítani 2021. július 8-i határidőig egyszer van lehetőség.

Forrás: UnivPécs, felvi.hu

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben